The Hillo on Kauhava-Lapua-Seinäjoki akselilta tuleva Cover-bändi, jonka ohjelmistosta löytyy kaikille tuttuja biisejä eri vuosikymmeniltä. Bändin musatyyli on sopiva sekoitus poppia, rockia ja discoa, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi laulettuna.

Keikkoja teemme vuosittain n. 15-20. Keikkaamme niin ravintoloissa, pubeissa / baareissa, syntymäpäivä- / hääjuhlissa ja yritysten tilaisuuksissa - siellä missä halutaan kuulla tanssittavaa bilemusiikkia. Bändin mukana kulkee oma laadukas valo- ja äänentoistojärjestelmä, jonka ansiosta takaamme yleisölle miellyttävän soundin ja volumetason.

The Hillo on:

 Anna 810  
Anna Heimovirta
Laulu
 
Mika 810 Rami 810

Mika Vuorijärvi
Laulu, koskettimet

Rami Muurimäki
Kitara

Tapio 810 Pauli 810

Tapio Saunamäki
Rummut, laulu

Pauli Lähdemäki
Basso, laulu

 

The Hillon historiaa

Bändi perustettiin vuonna 2009 Mikan, Juhan ja Tapion toimesta. Kitaristi Rami löysi bändin Tammikuussa 2011 ja ensi keikan bändi teki elokuussa 2011. Kesäkuussa 2012 Juha halusi siirtyä bassonvarresta fanijoukkoihin ja basistin tehtävät otti vastaan Pauli. Syksyllä 2012 bändiin saatiin naisenergiaa, kun Marika Tyyvi liittyi bändiin. 
Koko porukalle on kertynyt soittokokemusta erilaisissa kokoonpanoissa ja eri musiikkityylien parissa vuosien ja vuosikymmenien aikana. Marika oli mukana Idols-ohjelmassa vuonna 2008.
Joulukuussa 2015 bändin laulaja vaihtui, koska Marika muutti perheineen Englantiin. Uuden laulajan etsintä aloitettiin elokuussa 2015 ja valinta tehtiin syyskuussa, 1.12.2015 alkaen laulajan tehtäviä on hoitanut Anna Heimovirta.

Bändin tavoite on treenata monipuolista ohjelmistoa, tehdä omia biisejä ja tietysti päästä keikoille esiintymään ja viihdyttämään ihmisiä.

 

The Hillo-nimestä

Bändin nimestä on tullut useasti kysymyksiä - ”Mistä tuollainen nimi bändille?”. Tässä tarina nimen historiasta:

Alussa bändillä ei ollut tarkoitus keikkailla. Bänditreenit oli vain mukava tapa kohdata kavereita ja unohtaa arkinen aherrus musiikin parissa. Silloin bändille ei tarvinnut olla nimeäkään, mentiin vain ”jammailemaan”. Jossain vaiheessa treenattuja biisejä alkoi kuitenkin olla kasassa keikkasetin verran ja sitten tarjoutui mahdollisuus myös siihen ensimmäiseen keikkaan. Tarjous tai pikemminkin haaste otettiin vastaan ja keikkajulistetta vartenhan piti tietysti löytää bändille joku nimi. Aluksi jamittelusta väännettiin nimiehdotus Jam ja sitten The Jam. Nimi tuntui kuitenkin vähän liian ”tosissaan” keksityltä ja eihän sitä silloin tiennyt onko keikka bändin ensimmäinen ja samalla myös viimeinen. Niin ja eihän se nimi voinut olla niin ”oikealta bändiltä” kuulostava. Sanoja väännettiin ja käännettiin kunnes jostain vain tuli ajatus, että käännetään jam suoraan suomeksi, eli hillo ja siihen vielä "the" eteen. Se oli siinä, The Hillo. Mielestämme bändin nimi kuulostaa juurikin meiltä ja jää helposti myös ihmisten mieleen. Me ollaan siis The Hillo.